Road to Valhalla

Road To Valhalla – Matkan Saaga – päivä 5

Sunnuntai 20.9.2020

Normaalista arjesta irtautuminen, suuret määrät ulkoilmaa, metsissä ja rannikon kivikoissa könyäminen, pehmeä sänky vai yhdistelmä näistä kaikista – vain Odin tietää mikä tarinamme seikkailijoita nukutti puolille päivin saakka. Jostain syystä nyt tuntuivat kehossa kaikki alkumatkan kolhut ja kommellukset.

Raavimme retkueemme ylös sängyistä ja ennen ajatuksen parempaa käynnistymistä lähdimme metsästämään aamukahvia. Vanhan Rauman torin kupeessa, entisessä pankkirakennuksessa toimiva Cafe Sali, tarjoili meille iloisella palveluasenteella muutamat kupposet mustaa elämän eliksiiriä.

Jyhkeä, myöhäisbarokkia edustava Vanhan Rauman raatihuone on valmistunut vuonna 1776

Lämmin päivä, pienet tekniset haasteet ja hyvin lentävät ajatukset muuttivat alkuperäisen kuvaussuunnitelmamme, joten otimme päivän sekä kaivattuna lepona että ideointipaussina retkemme loppupäivien osalta. Kun niputimme matkan aikana koettua ja opittua, saimme kasattua hyvinkin tarkan aikataulun seuraavalle päivälle ja suunniteltua tulevia kuvauksia sekä kuvia hieman tarkemmin.

Tässä kuvassa yhdistyy vahvasti sekä taustalla näkyvä myöhäisbarokki, että etualalla näkyvä goottirokki.

Koska mies ei kuitenkaan elä pelkällä ideoinnilla ja kahvilla, täytyy jotain syödäkin. Viikingit olivat aikansa maailmanmatkaajia, joten saimme hyvän aasinsillan poiketa Everest Himal nimiseen nepalilaiseen ravintolaan hoitamaan akuuttia näläntunnetta. Todella maistuvien tandoori-ruokien ääressä juttu lensi ja ideoita sinkoili sen verran, että tulossa voi olla hyvinkin jännittäviä asioita lähitulevaisuudessa Road To Valhallan suhteen.

Everest Himal taikoi meille kaukomakuja pöytään.

Viikingitkään eivät aina riehuneet, vaan kauppamatkojen ja ryöstöretkien välillä huilattiin. Otimme siis loppupäivän rentoutumisen kannalta, sillä edessä oli vielä kaksi todella täyttä matkustus ja kuvauspäivää. Tosin rentoutus tarkoitti tässä tapauksessa myös lähes taukoamatonta ideointia ja juttelua sekä projetkin tiimoilta, että sen vierestä.

Iltapalaksi nappasimme noutoruokana mukaan annokset turkkilaista perinneruokaa ja sitä ennen poikkesimme edellisenä iltana mainioksi havaitussa Hehkussa. Viikinkien vähemmän mainittu matkojen jumala Meili oli ollut meille selkeästi suosiollinen tähän saakka, joten painelimme hyvillä mielin pehkuihin. Unet olivat tänä yönä kovin meriaiheisia, mistä lienee johtunut.

Ps. Jos haluat kuunnella millaisen soittolistan siivittämänä tietä Valhallaan taitetaan, napsauta alla olevaa linkkiä.

https://open.spotify.com/playlist/7mv8IhM7ttVJ0wdtvfYpht?si=-9xR2t–QhuYL8LTy-46sA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *